Българските компании Терем - Летец и Авионамс получиха санкции от Русия. Страната

...
Българските компании Терем - Летец и Авионамс получиха санкции от Русия. Страната
Коментари Харесай

Военният министър за решението на Москва да спре сертификатите на две български компании: Нищо неочаквано

Българските компании „ Терем - Летец ” и „ Авионамс ” получиха санкции от Русия. Страната спря действието на техните документи, което по-рано бе оповестено от Мария Захарова.

„ Обърнахме внимание, най-малко съгласно наличната информация, че редица страни от НАТО и Европейски Съюз не престават да доставят военно съоръжение на киевския режим и възнамеряват да провеждат ремонта му в промишлени предприятия в Източна Европа. Като ответна мярка съветската страна реши да спре действието на документите за авиационни ремонтни компании, издадени на българските компании „ Терем - Летец ” и „ Авионамс ”, изясни Захарова.

Коментар по тематиката направи и българският министър на защитата Драгомир Заков.

„ Доколкото видях става дума за вертолетите, само че към момента нямам никакво получено публично писмо от съветската страна. Това беше разпространенo от съветски медии, ние подадено публично писмо нямаме. Това не е изненада, аз като специалист съм предупреждавал по този въпрос през 2017 година Нищо ненадейно не се случи. Това, което стана с газа, това се случи с лицензите за хеликоптерите. Това, което стана с лицензите за хеликоптерите през днешния ден, се е случвало при започване на 90-те с лицензите за дребните оръжия ”, разяснява проблема военният министър Драгомир Заков, представен от Нова тв.

Според него решението на Русия не би попречило да ремонтираме украинско оръжие. „ Не мисля, че ще попречи по някакъв метод. Освен това, „ Терем ” има задоволително опит във връзка с тежката механизирана военна техника. Едва ли ще са ни нужни тъкмо тези лицензи ”, акцентира военният министър.

Спирането на лицензите за съветските хеликоптери, разяснява Заков, няма да е огромен удар по нашата отбранителна дарба. „ Имаме нужда от поддръжка на наличните хеликоптери, само че ще търсим разновидности да го вършим там, където може, по метода, по който може. Очевидно би трябвало да се търси най-бърза подмяна за тези хеликоптери. Много сме закъснели с това нещо. Това трябваше да се случи преди доста години. Сега е моментът, в който би трябвало да се научим, че явно съветската страна не е благонадежден сътрудник във връзка с каквито и да е било контракти. И ние би трябвало да имаме опция ”, добави още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР